Gibbs scoort hoger dan ooit

NCIS, de serie waarin onderzoekers misdaden binnen het marinecorps moeten oplossen, is in de Verenigde Staten toe aan zijn zevende seizoen en lijkt nu pas de hoogste hoogten van kijkcijferland te bereiken. De serie is, een kleine maand nadat het Amerikaanse tv-seizoen van start is gegaan, de best bekeken serie van dit moment.

Normaal gesproken zijn series in hun zevende seizoen nogal eens op hun retour. Zo niet NCIS.

20 miljoen
De start van het zevende seizoen van het programma (in de Verenigde Staten) werd door meer dan 20 miljoen mensen bekeken. Waar iedereen dacht dat dat een eenmalige piek zou zijn, bleek dat dat niet zo was. De kijker kwam, zag, en bleef hangen.

Deze week trok de derde aflevering van het nieuwe seizoen wederom meer dan 20 miljoen kijkers, en was daarmee met afstand het best bekeken programma van dat moment.

Versterken
Dat is niet alles. Want NCIS heeft eindelijk ook een spin-off: NCIS: Los Angeles. En waar normaal gesproken spin-offs er nog wel eens voor willen zorgen dat de originele serie minder kijkers trekt, is dat nu juist niet het geval.

NCIS LA trekt namelijk op zijn beurt ook weer gemiddeld 15 miljoen kijkers: voor de VS nog steeds een uitermate goed kijkcijfer. En aangezien de beide series na elkaar uitgezonden worden, vormen ze een groot dik kijkcijferblok voor zender CBS.

NCIS
De Naval Criminal Investigative Service behandelt alle misdaden die te maken hebben met het Amerikaanse marinecorps. De eenheid wordt geleid door speciaal agent Leroy Jethro Gibbs (acteur Mark Harmon).

Gibbs (foto) wordt geassisteerd door collega's Dinozzo (Michael Weatherly), forensisch deskundige Abby (Pauley Perrete) en medisch onderzoeker Donald (Ducky). En spoilertje: in seizoen zeven keert ook Ziva (Cote de Pablo) weer terug!

In Nederland is tv-zender Veronica bezig met het vierde seizoen van de serie. Nog drie jaar wachten voordat we kunnen zien waar het succes van de serie vandaan komt!

Reageren