Giel belandt in een rolstoel

Giel Beelen haalt ook vanavond in Factor Giel weer de nodige fratsen uit, of zoals hij het zelf zegt: 'Ik dien als lijdend voorwerp bij opvallende experimenten'.

In deze aflevering test hij onder meer de 'rolstoel-onvriendelijkheid' van Amsterdam en gaat daarvoor een dag, verlamd tot aan zijn hoofd, op pad. In een speciale rolstoelrace met columniste Annemarie Postma ondervindt hij de belemmeringen.

Legbatterij
Verder probeert hij, naar aanleiding van de discussies over dieronvriendelijke omstandigheden, 24 uur te leven als een kip tussen de overige kippen van een legbatterij - iets dat hij samen doet met de hyperactieve kok Pierre Wind.

Brand
Tot slot zet hij ook nog zijn leven op het spel door zichzelf in een brandend huis op te laten sluiten. Ieder jaar komt er een aantal mensen om door woningbrand, omdat ze door rookontwikkelingen de uitgang niet meer kunnen vinden. Dat het Giel vanavond lukt te ontsnappen, mag geen verrassing heten – anders was het wel in het nieuws geweest – maar de beelden maken duidelijk hoe beangstigend en gevaarlijk zo’n ervaring is.

Reageren