Gigi Ravelli (GTST) presenteert nieuwe reeks Daten in het donker op Net 5

GTST-ster Gigi Ravelli zal de presentatie van een nieuw seizoen Daten in het donker voor haar rekening nemen. De nieuwe reeks is vanaf 6 maart te zien op Net 5.

Kan je verliefd worden op iemand die je uitvoerig hebt gesproken, gevoeld en geroken, maar nog nooit hebt gezien? In het programma Daten in het Donker nemen drie vrijgezelle mannen en drie single vrouwen deze proef op de som en gaan met elkaar op date in het pikkedonker.

De singles leren elkaar steeds beter kennen, alleen het uiterlijk blijft onbekend. Na een aantal dates maken de singles hun keuze en gaat het licht aan. Doet het uiterlijk ertoe of maakt ware liefde echt blind? In deze spannende zoektocht staan de kandidaten er niet alleen voor. Presentatrice Gigi Ravelli is de steun en toeverlaat. Ze helpt de singles bij het vinden van de juiste match en misschien zelfs wel de ware liefde.

Ruiken, voelen en luisteren
Elke week betrekken drie vrijgezelle mannen en drie single vrouwen een villa. Daar krijgen ze drie dagen de tijd om elkaar te leren kennen. Ze doen dit echter zonder elkaar te zien, want elke ontmoeting vindt plaats in de speciale Blackbox-ruimte. Dit is een pikdonkere kamer waar niemand een hand voor ogen ziet. De vrijgezellen ontmoeten elkaar eerst als groep. Intuïtie speelt in het spel een belangrijke rol en door de juiste vragen te stellen en zelfs door te ruiken, voelen en luisteren, leren de singles elkaar steeds beter kennen. Vervolgens ontmoeten de singles elkaar één op één.

De spanning loopt nog hoger op wanneer de singles een handje worden geholpen. Per aflevering krijgen ze namelijk 1 keer wat extra informatie. Zo kan het zijn dat ze een kledingstuk van hun date te zien krijgen, ontmoeten ze de moeder of ex van hun date of krijgen ze een gedeelte van het huis te zien waar de date leeft. Zal dit de keuze van de vrijgezel beïnvloeden? Op de laatste dag kiezen de singles hun favoriet. Als ze een match met elkaar hebben, krijgen ze elkaar eindelijk te zien. Vanaf dat moment wordt duidelijk of ware liefde echt blind maakt…

Steun en toeverlaat Gigi Ravelli
De kandidaten staan er niet alleen voor en kunnen rekenen op de hulp Gigi Ravelli. Zij is erg enthousiast over het programma: “Het is een bijzonder experiment om te kijken of echte liefde daadwerkelijk van binnen zit. Ik ben daar erg nieuwsgierig naar en kan ook niet wachten om de singles te begeleiden in deze zoektocht naar de liefde. Voor hen is het een spannende uitdaging en voor mij ook. Ik heb er erg veel zin in!”

Oorsprong
Daten in het donker werd oorspronkelijk uitgezonden onder de naam Blinde liefde op de geflopte TV-zender Tien. In 2009 volgde een reeks op RTL 5. Nu brengt John de Mol zijn creatie via Net 5 op de televisie.

Reageren