Gilke is de nieuwste topchef

Afgelopen dinsdagavond was het moment eindelijk daar. Tijd om de beste amateur-chef van 2009 aan te wijzen. Accountmanager Gilke was de gelukkige winnares.

In de laatste aflevering van Topchef brachten de finalisten een bezoek aan Beluga, het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant van topchefkok Hans van Wolde. Daar bereidden zij de laatste gerechten die werden beoordeeld door topchefkoks Herman den Blijker, Sergio Herman, Ron Blaauw, Lucas Rive en natuurlijk Hans van Wolde zelf.

De winnaar was volgens de jury wel duidelijk.

Topchef Gilke
Vol verbazing, maar dolblij toonde Gilke haar prijs. "Geweldig! Ik besef het nog niet helemaal." De nieuwste topkok van Nederland wil graag verder in het vak en zou graag een eigen zaak beginnen. Ze beschouwt de titel als het grootste compliment dat je als amateur-chef kan krijgen.

De prijzen
Gilke viel als winnares goed in de prijzen. Zij ontving de award voor Topchef 2009 en mag daarnaast een driedaagse stage volgen in restaurant Arzak in het Spaanse San Sebastian. Juan Mari Arzak is daar de meester chef-kok en wordt gezien als één van de absolute meester chef-koks in Europa.

Extra:
- op het forum kun je meepraten!


Reageer!
Crisis of geen crisis: kook je liever je eigen potje of zit jij morgen bij Gilke aan tafel?

Reageren