Glee album op één

Het is de cast van de serie Glee voor het eerst gelukt om met hun derde album de nummer één positie te behalen in de Amerikaanse hitlijsten. Het album heet The Power of Madonna en is een compilatie van haar liedjes zoals die in de serie zijn opgevoerd.

The Power of Madonna hoort bij de gelijknamige aflevering van de serie, waarin de hits van de popdiva ten gehore werden gebracht.

Dat bleek een groot succes. Er keken ruim 13 miljoen mensen naar de zingende high school studenten. Dat vertaalde zich ook naar de verkoopcijfers van het album. In de eerste week gingen er ruim 100.000 exemplaren van het album over de toonbank.

Kwade fans
Amerikaanse kijkers die de aflevering van hun favoriete serie op de DVR wilden opnemen kwamen alleen wel van een koude kermis thuis.

De uitzending van American Idol, voorafgaand aan de bewuste aflevering van Glee, liep tien minuten uit. Daardoor waren digitale videorecorders van kijkers verkeerd ingesteld, en misten duizenden mensen de laatste tien minuten van Glee.

Fans van de serie lieten en masse hun woede op Twitter blijken.

Nederland
De hype rond deze nieuwe serie die onlangs door RTL 5 is aangekocht lijkt alsmaar groter te worden. Het is de vraag of de serie in Nederland ook zo zal aanslaan.

Reageren