Glee besteedt aandacht aan homo-zelfmoorden

De aanleiding voor deze aflevering is de o.a. de 18jarige Amerikaanse Tyler Clementi, die afgelopen week in het nieuws kwam omdat hij zelfmoord had gepleegd nadat klasgenoten hem gefilmd hadden terwijl hij seks had met een andere jongen.

Homo-zelfmoorden komen in Amerika (en in veel andere landen) nog veel te vaak voor. Talkshow-host en lesbienne Ellen DeGeneres sprak eerder al een videoboodschap in omdat ze zeer ontdaan was van het verschrikkelijke nieuws. (te zien aan het einde van dit bericht)

Aflevering over homo-zelfmoorden
De televisie-serie Glee die in Amerika een ongekende hit is, en sinds kort ook op de Nederlandse TV is verschenen, wil ook een steentje bijdragen.

Gevaarlijk internet
Regisseur Ryan Murphy wil er een aflevering aan wijden. Actrice Heather Morris (die te zien is in seizoen twee van de serie als 'Brittany') vertelt:"Ik hoorde het nieuws van Clementi afgelopen week. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen weten hoe gevaarlijk het internet kan zijn, en hoe een grapje kan uitlopen tot iets vreselijks. Internet is een geweldig medium, maar mensen die privé video's uploaden van anderen is ronduit walgelijk."

De aflevering moet nog gemaakt worden en verschijnt waarschijnlijk pas in seizoen 2 of 3.

Reageren