Glee naar RTL 5

Maandag maakte Albert Verlinde bij RTL Boulevard bekend dat RTL 5 de gelukkige koper van de succesvolle serie Glee is geworden.

Televizier.nl schreef er al herhaaldelijk over: de steeds populairder wordende serie Glee van de Amerikaanse zender Fox.

Het wachten was op de zender die de serie aan zou kopen voor Nederland. Dat is dus uiteindelijk RTL 5 geworden.

Hit
Wanneer de serie op de buis gaat komen, is nog niet bekend. Wel is zeker dat Glee ook in Nederland de potentie heeft om een hit te worden.

Glee wordt in de VS steeds populairder. De serie gaat over een Glee club, een zangclubje op een Amerikaanse middelbare school. De aanvankelijk nogal van elkaar verschillende clubleden groeien gaandeweg de serie steeds dichter naar elkaar toe. En, niet onbelangrijk, vullen een deel van hun verhaal in met steeds beter wordende zang en dans.

Moeizame start
De kijkcijfers van Glee vielen bij FOX in de Verenigde Staten aanvankelijk nogal tegen. De serie begon met pakweg negen miljoen kijkers, maar viel daarna terug naar 7 miljoen. Maar dat duurde niet lang. De afgelopen twee weken doorbrak de serie de grens van dertien miljoen kijkers per aflevering, en aan die stijging lijkt geen einde te komen.

Reageren