Glee slaat aan in Engeland

Het is een serie waar vanaf de eerste aflevering veel rumoer over ontstond: de musical-comedyserie Glee. De Amerikaanse serie is groot succes, en de première in het Verenigd Koninkrijk is ook veelbelovend verlopen. Hoe lang duurt het voordat Nederlanders hem ook kunnen kijken?

Van origine is het een serie van zender FOX, en dankzij het succes van de serie is in Amerika al getekend voor een tweede seizoen. Het succes in Engeland zal daar alleen maar bij helpen.

Hitseries
E4 is het digitale kanaal van het Britse Channel 4 en heeft de naam om vaak Amerikaanse series succesvol te maken in Engeland. Zo was Lost ooit ook een serie die E4 voor het eerst aan de Britten werd getoond. Die eerste aflevering van Lost staat nu te boek als de best bekeken eerste aflevering op E4 ooit.

Toen die zender vorige week Glee voor het eerst uitzond, gebeurde hetzelfde als destijds met Lost: de kijkcijfers waren boven verwachting goed. Maar liefst 1,3 miljoen vooral jonge Britten schakelden in om de serie te kijken. En online zijn de verhalen niet veel anders: Glee wordt (al dan niet illegaal) gedownload als geen enkele andere nieuwe serie.

Ook op prijzengebied is het al niet veel anders: de serie heeft vier nominaties voor een Golden Globe op zak, en de scriptschrijversorganisatie Writers Guild of America nomineerde de serie al twee keer. En op het forum van Televizier.nl is Glee ook al ontdekt (onderwerp 1 en onderwerp 2). De vraag blijft: wanneer komt de serie in Nederland op de buis?

Over Glee
Glee gaat over de zangclub van een Amerikaanse middelbare school. In het gewoel van stoere footballspelers en sexy cheerleaders is zingen niet de meest populaire bezigheid.

Een docent neemt de ondankbare taak op zich om met zijn zingende scholieren te gaan knokken om een grote zangwedstrijd te winnen. Dat valt echter met het allegaartje aan studenten dat zich bij hem schaart, niet mee, maar het is wel hét recept voor veel liefdesdrama's, lekkere liedjes, heroïsche situaties en zelfs een stukje spanning.

Reageren