Glee wil Susan Boyle

Susan Boyle, ooit beroemd geworden als finalist van talentenjacht Britain's Got Talent, nog altijd een YouTube-sensatie en inmiddels een gevierd zangeres, maakt mogelijk haar acteerdebuut in de serie Glee. De makers van de serie hebben Boyle een rol aangeboden voor een speciale Kerstaflevering. Boyle heeft nog niet laten weten of ze de rol accepteert.

Één van de makers van Glee, Ryan Murphy, vertelde het blad Entertainment Weekly over het idee om Susan Boyle te casten.

De rol was aanvankelijk voor Jennifer Lopez bedoeld. Zij moest zich vanwege haar hectische werkschema terugtrekken uit de muzikale serie.

Cafetaria. Dame.
Toen Ryan Murphy werd gevraagd welke rol Boyle zou vertolken, antwoordde hij: "Ik heb twee woorden voor je: Cafetaria. Dame."

In de aflevering zal Kurt, een lid van de zanggroep uit Glee, Boyle onder handen nemen voor een make-over. Het idee is dat Boyle I Dreamed A Dream zal zingen, het liedje dat haar op YouTube wereldwijde faam heeft gebracht.

Susan Boyle staat bij dezelfde platenmaatschappij onder contract als waar de albums van Glee worden uitgebracht. Een handige bijkomstigheid, mochten de makers Boyle's optreden op het album van Glee willen uitbrengen.

Glee wordt momenteel nog niet uitgezonden op de Nederlandse televisie, maar is inmiddels al aangekocht door RTL 5.

Reageren