Glennis Grace operaster

Zaterdagavond is zangeres Glennis Grace uitgeroepen tot winnares van het eenmalige NCRV-programma Van Popster tot Operaster. Het programma legde het echter wel af tegen de commerciëlen.

In het programma brachten artiesten een operaklassieker ten gehore. Glennis deed haar uitvoering van de opera Carmen als beste, en kreeg van de jury (Giel Beelen, Henk Poort en Tania Kross) de meeste punten.

Klassiek
Van Popster tot Operaster stond in het teken van het goede doel Oxfam Novib. Het programma werd gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Maar de geschiedenis van het programma gaat verder terug.

Kijkcijfers
Niet alleen is het originele format in Engeland een groot succes als Popstar To Operastar, ook was er aanvankelijk al eens sprake van dat de TROS het uit zou gaan zenden. Ook had De Wereld Draait Door eerder al items waarin popzangers hun klassieke geschooldheid moesten laten horen. Het idee lijkt dus aan te spreken; nu nog een omroep of zender die het echt oppakt.

Dat laatste zal wat moeilijk worden, nu de eenmalige uitzending het duidelijk moeilijk had om de concurrentie te overwinnen. Zowel Benidorm Bastards, My Name Is, Tineke Schouten als Het Beste Idee Van Nederland trokken meer kijkers.

Reageren