Goed gesprek met Chava voor in 't Holt

Chava betekent, ‘adem van leven’ in het Hebreeuws. Chava’s moeder werd geboren in Rusland en groeide op in Israël, vandaar. „Al heeft mijn vader de naam verzonnen; dat is dan wel weer grappig.” Het is in ieder geval een naam die je niet snel vergeet en dat is altijd handig in dit vak.

In de serie Moordvrouw speelt Chava (26), de technisch rechercheur van het team, Simone Blok. „Ik onderzoek het bewijsmate­riaal.” Dat betekent dat Simone haar werkdagen grotendeels door­brengt in het laboratorium of op het bureau. Alleen als Fenna (Wendy van Dijk) weer eens obstinaat is, wil ze Simone nog weleens (illegaal) meenemen richting de actie. „Veel locatie­opnamen in Friesland had ik dus niet, maar ik wist al hoe mooi het er was, ik speelde ook in De hel van ’63.”

Verwaaid
De keren dat ze wel de deur uit ging, waren wel meteen hoogtepunten. „Ik hou van op locatie draaien: echte kou, echte wind, mooie landschappen en geen decor. Dan zie je de personages verwaaid en is het allesbehalve glamoureus.”

The voice
Vraag het aan willekeurige acteurs en ze zullen allemaal ­zeggen dat je er een familie bij krijgt als je in een serie speelt. „Ja iedereen zegt dat, maar het is echt waar. Vanaf het begin was er chemie tussen ons. We zijn met z’n allen naar opnamen van The Voice of Holland geweest om Wendy te zien, we gingen naar de voorstelling van Porgy Franssen en we bellen elkaar. Het klinkt misschien stom, maar het is echt een feest.”

Zeiltocht
Moordvrouw scoort zo goed dat er ongetwijfeld een tweede seizoen komt zodat het feest voortgezet kan worden. In de aflevering van vanavond zijn Simone en het team bezig met de ver­missing van een jongen en meisje, die niet zijn teruggekeerd van een zeiltocht op het IJsselmeer.

Reageren