Goede en slechte tijden

Goede Tijden, Slechte Tijden. Wie kent het niet. Nederlands beste, meest bekeken en langstlopende soap. Met seizoen 20 voor de boeg is menig fan weer gelukkig. Maar na vrijdag begint de zomerstop weer en zal, als we de bladen en sites moeten geloven, de spannendste cliffhanger ons te wachten staan.

Voor de meesten is het wel bekend dat het een periode minder ging met de serie en dat de kijkcijfers behoorlijk daalden. Door de vernieuwing in de verhaallijnen zijn er echter weer meer kijkers getrokken en kan de serie blijven voortbestaan.

Persoonlijk kan de serie mij niet echt interesseren en houd ik helemaal niet van soaps. Als ik in het blad van de televizier al lees dat Brooke uit de Bold and the Beautiful voor de tiende keer gaat trouwen, word ik niet bepaald aangezet om alsnog te gaan kijken.

Zelf kijk ik ook vrijwel nooit naar GTST en vind ik het zonde van mijn tijd. Als je bekijkt dat Nina Sanders dit seizoen ernstig gewond raakt en moet revalideren, maar waarschijnlijk volgend seizoen weer rond rent door Meerdijk, vind ik dit zeer ongeloofwaardig. En als je nagaat wat Ludo Sanders, Jef Alberts of Laura Selmhorst in de afgelopen seizoenen hebben meegemaakt, kan je je ook afvragen of dit reƫel is. Maar goed, dat is nu eenmaal een soap.

Ondergetekende zal er dus zeker niet rouwig om zijn dat de zomerstop begint, maar voor de fans zal het weer lang wachten zijn om de spannende en onverwachte ontwikkelingen te kunnen volgen…

Reageren