Goede kijkcijfers voor My Name Is

De nieuwe imitatieshow My Name Is heeft zaterdagavond een slordige 1,4 miljoen kijkers weten te trekken. Daarmee wint RTL voorlopig de strijd om de zaterdagavond van SBS 6, want Tineke Schouten gaf de doorslag.

My Name Is staat daarmee voor de zaterdag op de derde plek in de Top 25 van best bekeken programma's van de Stichting KijkOnderzoek (SKO); erboven staan alleen het Journaal en sport.

Het lijkt erop dat de komst van My Name Is de verhoudingen tussen RTL 4 en SBS 6 op scherp heeft gezet.

Benidorm Bastards steeg
Naast My Name Is scoorde namelijk ook Benidorm Bastards uitermate goed, en beduidend beter dan vorige week. Het programma trok afgelopen zaterdag 1.534.000 kijkers en was daarmee het best bekeken programma van de zaterdag.

Dat kostte dus ook ergens anders kijkers, en wel bij de Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau. Dat programma trok bij SBS slecht 870.000 kijkers, in tegenstelling tot 933.000 vorige week.

Restjes
De restjes qua kijkcijfers kwamen overigens voor een aanzienlijk deel ook bij RTL terecht. Zo trok ook Tineke Schouten's Posi-Tien om 22.00 uur nog steeds 909.000 kijkers, waardoor RTL maar liefst drie goedbekeken programma's op rij op de zaterdagavond had.

Het Beste Idee Van Nederland mocht bij SBS, om half tien, ook niet klagen met 887.000 kijkers.

De publieke omroep had vooral het nakijken: los van de Journaals komt alleen het eenmalige Van Popster Tot Operaster in de buurt van de commerciëlen, met 871.000 kijkers. Daarmee is het programma wel beter bekeken dan De Zaterdagavondshow, maar ver verwijderd van RTL. Het was echter maar éénmalig.

Reageren