Goedgelovige Jason

Jason Dohring (27) ziet veel overeenkomsten tussen zichzelf en de hanige Logan Echolls, zijn personage in de dramaserie Veronica Mars. "Ik bedoel het ook allemaal goed, al pakt het weleens verkeerd uit", zegt hij.

"Mijn familie is heel belangrijk voor mij, net als voor Logan, en eerlijkheid en respect staan bij mij even hoog in het vaandel." Jason is een van de vele Amerikaanse beroemdheden die lid zijn van de Scientology Church. In navolging van zijn ouders gelooft de hunk heilig in de denkbeelden van Ron Hubbard over kwade invloeden uit vorige levens en de kracht van positief denken.

Succes
Zijn succes als acteur komt daar volgens hem zelfs uit voort: "Door scientology sta ik sterk in het leven. Bij de audities voor die rol in Veronica Mars had ik me voorgenomen de beste te zijn en alle andere kandidaten van het podium te blazen. Dat heeft enorm geholpen. Je moet negatieve gedachten niet toelaten en je alleen focussen op je doel."

Zo zussen, zo broers
Jason heeft twee identieke tweelingen als zussen en broers. Zij werden in hun kinderjaren veel gevraagd voor reclamespots en gastrollen in series. "Zo ben ik op m'n achtste ook het vak in gerold."

Nog de enige
Tegenwoordig is de trouwe dienaar van de scientology-beweging nog de enige in de familie die acteert, maar iedereen is nog lid van Scientology Church.

Reageren