Gone Baby Gone

Ben Affleck als regisseur: het is even wennen. We kenden hem tot 2007 toch vooral als acteur in onder andere Armageddon, Smokin' Aces en natuurijk Pearl Harbor. Gone Baby Gone is zijn regiedebuut, en hij viert het met een familiefeestje.

Niemand minder dan de drie jaar jongere Affleck-telg Casey speelt de hoofdrol in deze misdaadfilm. Casey speelt de rol van Patrick Kenzie, die samen met zijn collega Angie Gennaro een detectivebureau in Boston runt.

Dubieus
Patrick en Angie worden ingehuurd door een koppel wiens vierjarige nichtje is ontvoerd. Aan de twee jonge detectives de taak het meisje op te sporen.

Dat is nog niet zo makkelijk. Rechercheur Remy Bressant (Ed Harris) en hoofdinspecteur Jack Doyle (Morgan Freeman) spelen een dubieuze rol in de zaak, waardoor niets is wat het lijkt.

Lastige keuzes
De broertjes Affleck hebben hun best gedaan op Gone Baby Gone. Ben heeft werk gemaakt van interessante plotwendingen en lastige morele keuzes, terwijl Casey laat zien dat er een mooie carrière als acteur op hem ligt te wachten.

En om even up-to-date te blijven: Ben is net klaar met zijn tweede grote klus als regisseur, de film The Town, waarin hij zelf ook de hoofdrol speelt. Casey speelt samen met grote namen als Kate Hudson en Jessica Alba in de thriller The Killer Inside Me.

Reageren