Good Christian Bitches

16 juli 2012 16:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De makers van ‘Sex and the city’ komen met een nieuwe serie over een groep vrouwen. Maar deze ‘christelijke krengen’ kunnen niet zo goed met elkaar opschieten. 

Ze zien er aan de buitenkant zo mooi en onverstoorbaar uit, maar van binnen kolkt het. Na de niet al te vrome paus in The Borgias zijn de gelovige dames in Good christian bitches niet zo vergevingsgezind als ze zouden moeten zijn. De terugkeer van een oud-schoolgenote in het oerconservatieve Texas laat het slechtste in de vrouwen naar boven komen. En dat terwijl deze Amanda Vaughn ook al niet voor de lol terugkeert naar haar roots in Dallas. 

Terug naar moeder
Amanda Vaughn (Leslie Bibb) heeft het voor elkaar: een goeie carrière, een succesvol leven in de grote stad, twee bloedjes van kinderen en een knappe rijke man. Tot die met sportauto én maîtresse in
een ravijn rijdt en zijn hele leven gebaseerd blijkt te zijn op leugens. Amanda blijft met de schulden achter en ziet geen andere uitweg dan halsoverkop met haar kroost terug te gaan naar haar moeder. Die vindt het prachtig dat ze haar kleinkinderen een ‘fatsoenlijke, zuidelijke opvoeding’ kan geven. 

Heel veel oud zeer
De andere vrouwen in de buurt zijn minder blij met Amanda. Het populairste meisje van de school liet diepe wonden achter, toen ze vertrok, en die gaan nu weer open. Carlene Cockburn (Kristin Chenoweth), ooit het lelijke eendje, was vroeger Amanda’s pispaal. Inmiddels heeft ze alles aan zich laten verbouwen en is ze bekeerd, maar door Amanda ’s komst borrelt de haat op. Cricket Caruth-Reilly (Miriam Shor) is een keiharde zakenvrouw geworden met een perfect huwelijk. Maar ook zij is nog steeds boos op Amanda, omdat zij haar vriendje stal en met hem trouwde. Dat die een oplichter bleek, doet niet ter zake. Sharon Peacham (Jennifer Aspen), was ooit bijna Miss Teen Dallas, totdat Amanda de kroon voor haar neus wegkaapte door een smerig gerucht over haar de wereld in te helpen. Sharon kwam wat kilootjes aan en denkt ook met weinig vreugde terug aan Amanda. En dan is er nog Heather Cruz (Marisol Nichols), die net iets minder vals lijkt dan de rest van de vrouwen.

Dubbelop
En de mannen? Die vinden Amanda wel interessant... Net 5 zendt de 10-delige serie in dubbelafleveringen uit. 

Meer over