Gooische meiden in de volkswijk

De meiden van Echte Gooische meisjes verruilen hun veilige rijke Gooische reservaat om op bijstandsniveau te gaan leven. Een maand lang zetten ze zich met vrijwilligerswerk in voor hun medemens en komen ze erachter hoe het leven eraan toegaat in een van de armste wijken van Amsterdam-Noord.

De meiden doen afstand van alles wat hun leven normaal gesproken zo makkelijk maakt: auto's, ipods, mobiele telefoons en creditcards. Alles moet achterblijven, ook de uitpuilende kledingkasten en papa's die af en toe financieel bijspringen.

Daklozen en vrijwilligerswerk
Een leven op bijstandsniveau kent nu geen luxe, en in het nieuwe programma Echte Gooische meisjes in de bijstand wordt de creativiteit van de meiden op de proef gesteld. Hoe maken ze hun kaal opgeleverde huisje bewoonbaar?

Naast het draaiende houden van het huishouden, zetten ze zich een maand lang in als vrijwilliger voor mens en dier. Ze mesten stallen uit op de kinderboerderij, koken voor daklozen en zetten zich in voor iedereen in de wijk die wel wat hulp kan gebruiken.

Supermarktrosé
Wat doet het constante geldgebrek met de meisjes? Leggen deze nieuwe leefomstandigheden een grote druk op hen of komen ze er onder het genot van een goedkope supermarktrosé achter dat simpel geluk niet te koop is?

Vanaf zondag 26 april zijn de ervaringen van de meiden iedere zondag tussen 20.30 en 21.30 uur te zien in 'Echte Gooische Meisjes In De Bijstand' bij RTL 5.

Reageer!
Na René Froger nu dus vijf rijke meiden naar de arme buurten van ons land. Goed voor de beeldvorming of net iets teveel van het goede?

Reageren