Gooische meisjes zonder geld?

In het programma Echte Gooische meisjes in de bijstand wonen de vriendinnen Pauline, Bo, Florine, Kim en Leslie in een klein huisje in Amterdam-Noord. En dat is niet bepaald een omgeving die zij zijn gewend. Hun eerste reactie? Kim: "Ik wil niet aan de voorkant slapen, anders lijkt het net of je op straat ligt." Leslie: "De badkamer lijkt niet eens op een badkamer."

De meisjes moesten het met een budget van ยค1000 doen om hun schattige kleine huisje in te richten. Het zal je misschien verbazen, maar het was de vriendinnen gelukt er wat van te maken. Pauline beheerde het geld en met wat hulp van haar vader wisten ze alles op de juiste plek in huis aan te sluiten.

Tegenvaller? Een wijntje op het terras drinken zit er niet meer in. Om hun tijd nuttig te besteden, zetten de meisjes zich een aantal weken in voor vrijwilligerswerk.

Terwijl jonkies Kim, Florine en Leslie poep ruimen op een kinderboerderij, maken de oudste meiden Bo en Pauline kennis met de buurt. Zeuren en tegenstribbelen? Daar heb ik eigenlijk weinig van meegekregen.

Wat dat betreft doen de meisjes erg hun best wat van deze tijd te maken. Erg fijn vonden zij het natuurlijk niet om poep te scheppen. Maar... het werk is voor een goed doel en ze worden nog beloond ook. Nu de meiden krap bij kas zitten, hebben ze wel wat over voor een kopje koffie en een sigaretje.

Samen met een fles goedkope witte wijn overleven de Gooische meisjes een maand in de bijstand vast wel!

Reageren