Gordon is klaar met X-Factor

Gordon (41) is helemaal klaar met de jury van X-Factor. Dat meldt RTL Boulevard. Het is volgens de Topper geen toeval dat zijn BadBoyz de competitie moesten verlaten, net toen hij afgelopen vrijdag niet aanwezig was. Bovendien maakten medejurylid Stacey Rookhuizen en presentatrice Wendy van Dijk beledigende opmerkingen die ze beter hadden kunnen laten.

Gordon had al zijn hoop gevestigd op zijn laatste groep BadBoyz, maar na 4Granted en Fierce moesten ook zij de competitie verlaten.

Gordon zelf was afwezig omdat hij bij een Toppers-concert moest optreden. Eenmalig nam zangeres Edsilia Rombley zijn plaats in.

Gordon: "Ik had in eerste instantie een reactie van: dat is wel heel toevallig nu ik er niet ben, maar oké. Ik ben het thuis gaan kijken, 's nachts om half twee. Toen was ik eigenlijk zo verdrietig om de manier waarop. Er werden heel veel nare dingen gezegd."

Homo's
Vooral jurylid Stacey heeft het volgens Gordon te bont gemaakt. Ze zei tijdens de uitzending dat de BadBoyz er steeds meer uit gaan zien alsof ze homoseksueel zijn. Gordon: "Ik vind het ongepast als je in een uitzending waar gemiddeld twee miljoen mensen naar kijken, waaronder veel kinderen, gaat zeggen dat ze ontzettend veel op hun coach gaan lijken die homoseksueel is."

Daarnaast zei presentatrice Wendy dat de BadBoyz beter een knuffel konden ontvangen van vervangster Edsilia dan van Gordon.

Niet chique
"Ik vind het in deze tijd van problematiek rondom homo-emancipatie, -acceptatie en -integratie, onacceptabel dat dit in een programma als X Factor naar buiten komt", beklaagt Gordon zich.

Stacey's welgemeende excuses zijn niet genoeg om de gapende wond te helen: "Stacey Rookhuizen heeft me echt half huilend opgebeld en is door het stof gegaan. Wat moet je daar nou mee? Het kwaad is al geschied, de BadBoyz liggen eruit. So be it, het is een spel. Maar de manier waarop is niet chique."

Nooit meer
Gordon heeft zijn ongenoegen geuit in een email aan zijn collega-juryleden, producent Blue Circle en RTL. Hij doet de halve- en hele finale nog wel, "'maar daarna wil ik nooit meer iets met deze jury te maken hebben", aldus Gordon in een gesprek met RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde.

Als de samenstelling van de jury niet verandert, wil Gordon bovendien niet aan een volgend seizoen van X Factor deelnemen. Albert: "Dat is geen loze kreet die hij slaakt. Het zit hem tot hier."

De BadBoyz zelf trekken zich overigens niet veel aan van alle commotie. "De kritiek gaat niet over de act, niet over de zang, het slaat nergens op," vertellen ze RTL Boulevard.

Reageren