Gordon Ramsay aan dood ontsnapt

De bekende TV-kok Gordon Ramsay, 44, reisde naar Costa Rica om de illegale handel in haaienvinnen bloot te leggen als onderdeel van de Channel 4's Big Fish Fight serie.

 

Het ging goed mis toen Gordon zich door de beveiliging heen werkte en zijn oog op illegale praktijken liet vallen. Hij werd begoten met benzine en ontsnapte op het nippertje.

Gevaarlijk
Tijdens zijn zoektocht kwam hij in aanmerking met gevaarlijke bendes die illegaal in haaienvinnen handelen. En dit bleek een zeer gevaarlijk avontuur voor de chefkok, dat heel anders had kunnen aflopen.

Hier het verhaal van Ramsay:

"Het is een miljardenindustrie. We hebben enkele van de grootste boosdoeners getraceerd in Costa Rica. Deze bendes opereren vanuit plaatsen vergelijkbaar met forten, met prikkeldraad begrenzingen en bewapende torens."

"Op een gegeven moment, wist ik de mensen die ons weg hielden af te schudden, rende ik de trap op naar het dak van de boot en keek ik neer op duizenden en duizenden vinnen zo ver als het oog kon zien. Toen ik beneden kwam gooiden ze een vat benzine over me heen en kwamen er geblindeerde auto's aan uit het niets die ons probeerden in te sluiten. We doken onze auto in en zijn gevlucht."

Reageren