Gordon vreest Michael Jackson-dood

Gordon vreest dat hij in de toekomst net als Michael Jackson, die afgelopen juni door een overdosis propofol een hartstilstand kreeg, zal overlijden als gevolg van zijn medicijngebruik. "Voor hetzelfde geld blijft mijn hart ook een keer stilstaan."

In een openhartig interview met het tijdschrift Miljonair vertelt de zanger en presentator over de vele soorten medicijnen die hij slikt om ziektes als diabetes, reuma en chronische artritis onder controle te houden. Maar dit gaat dus niet altijd goed. Een tijdje terug werd hij zelfs bijna niet meer wakker.

Out op de bank
"Ik was helemaal alleen, kreeg ik een aanval van een medicijn dat ik gebruikte", aldus Gordon in het interview. "Ik lag helemaal out op de bank en werd twee uur later wakker. Ik dacht: Jezus Christus, stel dat het gewoon...gebeurt. Dat ik niet meer wakker word. Dat had mij dus gewoon kunnen gebeuren van de week."

Hulp
Gelukkig werd hij snel gevonden. "Mijn hulp kwam binnen, die raakte helemaal in paniek, belde 112. Ja, heel heftig."

Beroerd
Het ging om een medicijn dat Gordon al een jaar gebruikte. "Mijn lichaam vertoonde afstotingsverschijnselen, die darmen pikten het niet meer - daar word je zó beroerd van. Ik word om de zes weken doorgelicht. Ik ben kind aan huis bij het ziekenhuis."

Lot
Gordon is nu dus bang dat hem ooit hetzelfde lot wacht als Michael Jackson. De King of Pop, van wie bekend was dat hij meerdere medicijnen tegelijk gebruikte, overleed 25 juni aan een hartstilstand. Langdurig onderzoek heeft uitgewezen dat zijn dood het gevolg was van een overdosis propofol (sterk narcosemidde)l.

Meer over:

Reageren