Goud voor Ben Saunders

Het eerste album van Ben Saunders is nog geen week op de markt, maar heeft nu al de gouden status bereikt. De The Voice-winnaar ontving gisteren een gouden plaat voor 'You thought you knew me by now'.

"Whooohooo...ik heb mijn eerste eigen GOUDEN PLAAT gekregen vandaag...sooo proud!!!!!!", twitterde Ben woensdagavond. De getatoeëerde zanger ontving zijn plaat gisteravond op zijn officiële albumpresentatie. Niemand minder dan John de Mol overhandigde de gouden plaat.

Gedurfd
De bedenker van The Voice of Holland noemt het album origineel, gedurfd en oorspronkelijk. "Ik ben drie weken geleden met de mensen van de platenmaatschappij naar een studio geweest om het album te beluisteren. Toen heb ik daarna gelijk Ben opgebeld en gezegd dat hij een fantastisch album heeft afgeleverd."

Terug in de tijd
Een gouden plaat betekent in Nederland dat er meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht. In dit geval verwacht de platenmaatschappij dat aantal te verkopen. Ben zelf is trots op zijn debuutalbum. "Iedereen luistert nu naar die rappers of andere dingen die meelopen met de tijd en ik wilde dat juist niet. Ik wilde gewoon terug in de tijd."

Meer over:

Reageren