Gouden RadioRing 2010 start 1 september 09.00 uur

De verkiezing van de belangrijkste radioprijs van Nederland, de AVRO Gouden RadioRing 2010, gaat weer van start. De stembussen zijn geopend van 1 september om 9.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur. Op Televizier.nl kan iedereen stemmen op zijn favoriete radioprogramma, presentator, presentatrice en talent.

Het publiek bepaalt welk radioprogramma, welke presentator en welke presentatrice met prijzen beloond moeten worden.

Nieuw dit jaar is dat tijdens de live radio-uitzending ook de Marconi Awards uitgereikt zullen worden. Dit zijn juryvakprijzen en deze worden nu gecombineerd met de enige publieksprijzen voor radio in Nederland.

Zo ontstaat Hét RadioGala van het Jaar, vrijdagmiddag 22 oktober in Theater Carré.

Winnaars AVRO Gouden RadioRing 2009
Vorig jaar won Morgenstond van Radio NL verrassend de Gouden RadioRing. Claudia de Breij van 3FM en Edwin Evers van Radio 538 werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

Het Gouden Radio Oortje, voor beste evenement van het jaar, ging voor de derde keer naar 3FM’s Serious Request.

Gouden Televizier-Ring
Tegelijk met de Gouden RadioRing 2010 start natuurlijk ook weer de verkiezingsronde voor de Gouden Televizier-Ring, ook op Televizier.nl. Mensen kunnen van 1 september 09.00 uur tot 29 september 12.00 uur stemmen op hun favoriete tv-programma, presentator en presentatrice, talent en jeugdprogramma.

De prijzen worden op 22 oktober voor de 45ste keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Bekendmaking winnaars 2010
Alle winnaars van 2010 worden bekendgemaakt op vrijdag 22 oktober.

De radioprijzen worden op 22 oktober uitgereikt, ’s middags in het Radio 2-programma AVRO Roodshow, ook live vanuit Koninklijk Theater Carré. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1.

Beide verkiezingen staan onder toezicht van notaris Mr. A.A. van Berge van notariskantoor Mr. M.J. Meijer c.s. te Amsterdam.

Reageren