Gouden tijden voor Golden Girl

Betty White, vooral bekend als de naïeve Rose uit de succesvolle serie The Golden Girls, zal een speciale moederdag-aflevering van het Amerikaanse programma Saturday Night Live presenteren. Ze wordt met haar 88 lentes daarmee de oudste vrouw die ooit aan het programma heeft meegewerkt.

Na ruim zestig jaar voor tv te hebben gewerkt, lijkt de carrière van White een nieuwe opleving door te maken.

Dat begon al met haar rol in de film The Proposal, waarin ze naast naast actrice Sandra Bullock speelde. Van dezelfde Bullock mocht Betty in januari een Screen Actors Guild Life Achievement Award voor haar volledige oeuvre in ontvangst nemen.

Snickers
Daar houdt het succesverhaal niet op. Na de première van een reclame voor Snickers (zie de clip onderaan dit artikel) tijdens de afgelopen Super Bowl in Amerika was het hek van de dam.

De ruim 100 miljoen mensen die naar het sportevenement kijken, zagen niet alleen een snoepreep, maar óók Betty White, de vrouw die ze allemaal nog kenden van The Golden Girls.

Facebook campagne
Meteen na de uitzending van de reclame werd er een Facebook-campagne opgezet om Betty een aflevering van Saturday Night Live te laten presenteren. Momenteel hebben zich ruim een half miljoen mensen zich hierbij aangesloten.

De populariteit gaat nog verder. Ook de leden van The St. Olaf Glee Club (de zangclub uit de tv-serie Glee) zijn fan van Betty White. Zij hebben een liedje aan haar gewijd, waarin ook bekende citaten van de actrice zijn te horen.

Het zal alle fans verheugen dat de campagne heeft gewerkt: Betty zal op 8 mei bij SNL te zien zijn.

Reageren