Grammy Awards supergoed bekeken

Naar de uitreiking van de Grammy Awards werd dit jaar massaal gekeken. Het was de op een na meest bekeken versie van de show

De Grammy Awards trok dit jaar maar liefst 28,1 miljoen kijkers en dat is het op een na hoogste kijkersaantal ooit voor de show. Vorig jaar wist de show het uitzonderlijke aantal van 39,1 miljoen kijkers te trekken met een ode aan de toen (net een dag) overleden Whitney Houston.

Belangrijkste winnaars

De belangrijkste winnaars van afgelopen nacht zijn: Mumford & Sons met het beste album, Fun met beste nieuwkomer en het beste lied. Gotye en Kimbra kregen de Grammy voor de beste plaat van het jaar en het beste optreden van een duo voor het nummer Somebody that I Used to Know. Zangeres Adele kreeg een Grammy voor het beste solo pop-optreden.

Hiphop en r&b

Verder wonnen Jay-Z en Kanye West drie prijzen in de categorie hiphop. De twee kregen voor het lied Niggas in Paris de award voor het beste raplied en beste rap-optreden. Voor het nummer No Church in the Wild kreeg het duo de award voor beste rapsamenwerking. Beyoncé kreeg met het nummer Love on Top de award voor het beste r&b-optreden.

Reageren