Great White Appetite

Het is Shark Month op Animal Planet. Dat betekent een maand lang documentaires over misschien wel 's werelds engste wezens. En we beginnen met, natuurlijk, de witte of mensenhaai.

Het klinkt in ieder geval lekker: Great White Appetite. Een compleet nieuw programma, speciaal in het teken van de haaienmaand op Animal Planet.

Experts
De witte of mensenhaai komt langs meer dan de helft van alle bewoonde kusten van de wereld voor, maar opvallend genoeg is er weinig over het dier bekend.

Aan de ex-marinier Charles Ingram om hier wat aan te doen. Hij reist met enkele haaienexperts af naar drie belangrijke voedselgronden om meer te weten over de populatie, het paargedrag en de eetpatronen.

Jaws
Maar de haaienmaand zou de haaienmaand niet zijn als de hele maand niet in het teken stond van haaien. Onder andere wordt de documentaire Shark Rampage 1916 uitgezonden.

Deze docu gaat over een aantal haaienaanvallen voor de kust van New Jersey, in 1916. Komt dat je bekend voor? Dat is niet zo gek, op deze bloedige incidenten baseerde Steven Spielberg in 1975 het script van de film Jaws.

Reageren