Gregor Frenkel Frank overleden

Acteur, tekstschrijver en presentator Gregor Frenkel Frank is vrijdag in zijn woonplaats Badhoevedorp op 82-jarige leeftijd overleden.  

De halfjoodse Gregor Frenkel Frank werd in 1929 geboren in Munchen, zijn familie vluchtte in 1936 naar Nederland.

Reclameman
Een tv-carriere was het laatste wat Gregor in zijn jonge jaren ambieerde. Hij maakte vooral naam als succesvol reclameman die populaire slogans als 'de beste brouwers brouwen het', 'Dit is de man en dit is zijn bier' en 'Lekker weg in eigen land'.

Cursief
In de jaren zestig kwam hij in de mediawereld terecht als tekstschrijver voor het satirische KRO-radioprogramma Cursief.  Toen de befaamde auteur en Cursief-speler Godfried Bomans overleed, nam Gregor zijn plaats achter de microfoon in. Ook schreef zeven jaar lang alle liedjes voor Brandpunt in de markt en acteerde hij in een aantal films van zijn in 1988 overleden broer Dimitri Frenkel Frank.

Ook dat nog!
De meeste bekendheid vergaarde hij uiteindelijk als tekstschrijver en panellid van het satirische consumentenprogramma Ook dat nog!, waarmee hij in 1990 ook de Gouden Televizier-Ring won. Gedurende de 15 jaar dat de KRO Ook Dat Nog! uitzond boog hij zich als tekstschrijver en panellid over eindeloos consumentenleed.  

Hersenbloeding
Frenkel Frank werd in 2006 getroffen door een hersenbloeding en leidde sindsdien een teruggetrokken bestaan. De fysieke schade bleef relatief beperkt, maar zijn geheugen bleek ernstig aangetast waardoor hij zich zijn vroegere successen amper nog kon herinneren. 

In een van zijn laatste interviews  verklaart hij vrede te hebben met hoe zijn leven is gelopen. "Ik zou ook niet weten hoe het anders moest. Er zijn mensen die het vreselijk vinden wat hun is overkomen. Die maken er hele toestanden van. Ik niet."

Reageren