Grey's (f)anatomy

Wat is dat toch met Grey's anatomy? Hoe komt het dat zoveel mensen wel een aflevering hebben gezien, dat vrouwen wegzwijmelen bij het zien van het haar van Derek 'McDreamy' Shepherd?

In de serie zijn aankomend chirurgen Meredith, Christina, George, Alex en Izzie inmiddels arts-assistenten en mogen zelf hun co-assistenten begeleiden, met alle gevolgen van dien.

Ik moet bekennen: zelf kijk ik ook altijd. Iedere aflevering gebeurt er wel iets wat me verbaast of aan het lachen maakt. Of het nu gaat om een ter dood veroordeelde delinquent, een zwangere man of - helemaal bizar - een bom in iemands lichaam, het kan allemaal in Grey's!

Daarnaast zijn er ook altijd verdrietige momenten die een fan in een klap een depressieve avond kunnen bezorgen, zoals het 'verdrinken' van Meredith, de 'dood' van Denny Duquette en het afblazen van het huwelijk tussen Christina en Burke.

De kracht van Grey's anatomy zit in de gecompliceerde relaties van de personages en hun verschillende karaktertrekjes en de bijna onmogelijke operaties die ze succesvol uitvoeren. En natuurlijk in 'McDreamy' en 'McSteamy'!

Maar toch, er zijn grenzen: ik vind het bijvoorbeeld ronduit idioot dat Izzie door haar tumor ineens haar overleden verloofde weer ziet of dat Meredith na hersendood te zijn verklaard een paar afleveringen later weer springlevend door de ziekenhuisgangen rondhuppelt.

En toch blijf ik kijken. Elke keer weer. Zou ook ik uiteindelijk dan toch zijn gevallen voor die blauwe kijkers van McDreamy?

Reageren