Grey's Anatomy, Castle en Modern Family krijgen een nieuw seizoen

24 Maart 2012 14:18 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Amerikaanse tv-zender ABC heeft uitzonderlijk vroeg bekendgemaakt welke series in het seizoen 2012/2013 een vervolg krijgen. Van de series die ook in Nederland worden uitgezonden, hebben 'Grey's Anatomy' (Net 5), 'Castle' (SBS 6) en 'Modern Family' (RTL 5) al een nieuw seizoen gekregen.

Het lot van Private Practice en Cougar Town (beide Net 5) is echter nog onzeker. De zender wacht de kijkcijfers van de laatste afleveringen van Private Practice (het seizoen loopt in Amerika nog tot en met mei) af. Het verkorte, derde seizoen van Cougar Town loopt in april af.

Helaas
De series Pan Am en Body Of Proof (beide Net 5) zullen hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren voor een nieuw seizoen. Hoewel daar nog geen definitief besluit over is gevallen, lijkt het er sterk op dat Christina Ricci (Pan Am) en Dana Delaney (Body Of Proof) alvast kunnen zoeken naar nieuw werk.

Crisis
Normaal gesproken laten zender pas eind april, begin mei weten welke series een vervolg krijgen en welke niet. Alleen de echte toppers weten al eerder of er volgend jaar gewerkt wordt, maar in tegenstelling tot enkele jaren geleden, zijn dat er steeds minder. Ook Hollywood ontkomt niet aan de crisis en daarom worden er minder meerjarige contracten afgesloten.

Meer over