Groen licht voor Powned en Wakker Nederland

Het begint er steeds meer op te lijken dat Powned (initatief van GeenStijl) en Wakker Nederland (Telegraaf) straks mogen toetreden tot het publieke bestel. De Publieke Omroep heeft minister Plasterk voor de toetreding van beide aspirantomroepen een positief advies gegeven.

Over PowNed zegt het NPO_rapport het volgende: "PowNed richt zich op een publieksgroep die een voorhoede vormt qua vernieuwing van het mediagedrag, wat volgens de NPO een bron van inspiratie kan zijn."

Wakker Nederland
Volgens de NPO verzorgt Wakker Nederland dan weer een bevolkingsgroep die momenteel nog “onvoldoende gepresenteerd lijkt te zijn in het opiniërend aanbod van de Publieke Omroep".

Nog niet definitief
Toch is de komst van deze nieuwe omroepen nog niet helemaal zeker. Behalve de NPO hebben namelijk ook de Raad van Cultuur en het Commissariaat voor de Media er iets over te zeggen.

Aanscherpen en ontvlechten
Het Commissariaat was eerder juist van mening dat Wakker Nederland nog wat zaken moet aanscherpen voor de organisatie van deze instantie groen licht krijgt: Wakker Nederland "heeft nog het nodige te doen met het aanscherpen van de governance en in de sfeer van ontvlechting van de banden met de Telegraaf Mediagroep."

Minister Plasterk
Maar minister Plasterk heeft nog wel even voor hij een definitief besluit over de aspirantomroepen neemt. Uiterlijk 1 januari 2010 moet hij de knoop doorhakken.

Reageren