GTST-cliffhanger krijgt een ‘aparte twist’

Volgens scenarioschrijver Rohan Gottschalk is de zomercliff van GTST dit jaar groter dan ooit. “Er is actie, spektakel en diepgang. We gaan er met een knal uit”, aldus Gottschalk.

Maandag liet RTL al weten dat de zomercliff van GTST iets te maken heeft met een parachutesprong die – hoe kan het ook anders – flink fout afloopt. Nu vragen we ons af; wie gaat er zijn afgang tegemoet? Helaas kan Rohan Gotsshalk daar niks over zeggen maar in het Veronica Magazine licht hij wel een tipje van de sluiter op.

“De kijkers kunnen een aparte twist verwachten, net als met de Wie is Tim-app van vorig jaar. Verder is er actie, spektakel en diepgang. We gaan er met een knal uit. Figuurlijk dan hè? Alhoewel… Nee, ik verklap niks!”

Rohan Gottschak vertelt

“Voor ons is de cliffhanger een feestje, een van de momenten waarop je echt kunt uitpakken. Tijdens de brainstormsessies leven we ons maximaal in, dus als de één vindt dat Noud onmogelijk zus of zo kan reageren op Nina’s beslissing, kan het er behoorlijk fel aan toe gaan. Maar zodra dat gebeurt, weet je dat je een interessant verhaal te pakken hebt. Als het bij ons iets losmaakt, leeft het ook bij de kijkers thuis.”

Ruud Feltkamp over de GTST zomercliff

GTST-soapie Ruud Feltkamp – beter bekend als Noud Alberts uit Meerdijk - merkt dat de cliffhanger erg leeft. “Het is inderdaad een dijk van een cliff, een van de beste aller tijden. Mede vanwege een waanzinnige draaitechniek die ook in The Matrix-trilogie werd gebruikt. Ik ben trots op het resultaat. Nu, in de week voor de cliff, merk je dat het op straat begint te leven. En na 5 juli kan ik nergens meer komen zonder dat mensen me vragen naar de afloop.”

Reageren