Haal een stukje Battlestar in huis

Fans van de sci fi-klassieker Battlestar Galactica krijgen een unieke kans om een stukje tv-geschiedenis in huis te halen: NBC Universal veilt deze week rekwisieten, decorstukken en kostuums uit de serie, die in de Verenigde Staten haar laatste seizoen beleeft.

Items die onder de hamer gaan zijn onder meer oorspronkelijke productieschetsen, een Cylon Raider en enkele kostuums van ieder personage uit Battlestar Galactica. De veilingen vinden van vrijdag 16 januari tot en met zondag 18 januari plaats in Pasadena, Californië.

Elektronisch bieden
Maar ook voor wie zich geen lastminute retourtje naar Californie kan veroorloven, is er hoop. De veilingen zijn namelijk online te bezoeken via www.battlestarprops.com Hier kan iedereen elektronisch bieden op een van de vele, exclusieve rekwisieten.

Eenmaal, andermaal...
Meekijken is ook een optie: op auctionnetwork.com zijn de veilingen via een live cameraregistratie te volgen. En wie geen collectors item heeft kunnen scoren, krijgt op dinsdag 20 januari een laatste kans op veilingsite eBay, waar nog eens 200 items worden aangeboden. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar een goed doel.

Battlestar
Battlestar Galactica vertelt het verhaal van 64.000 overlevenden van een vernietigende aanval op de mensheid door de half mens, half robotachtige Cylons. De overblijvers proberen in hun ruimteschip Galactica de lange weg naar de aarde terug te vinden. In het voorjaar wordt in de Verenigde Staten de laatste aflevering uitgezonden van deze nu al klassieke serie. In Nederland kunnen we binnenkort kijken naar het derde seizoen, op de digitale zender SCI FI.

Reageren