Haley blijft op de been

Het is alweer tien jaar geleden dat Haley Joel Osmont de wereld versteld deed staan in The Sixth Sense. De toen 11-jarige acteur zag, in zijn rol van Cole Sear, niet van echt te onderscheiden dode mensen rondwaren: 'I see dead people.' Hij kreeg er een Oscar-nominatie voor.

De vraag was vervolgens natuurlijk of Haley dit vroege succes ooit nog zou kunnen evenaren. Want hoeveel kindsterren zijn al niet in de vergetelheid geraakt? Maar onze jonge held wist zich heel behoorlijk staande te houden.

Pay it forward
Het verhaal van Pay It Forward (2000) was wat onnozel en moralistisch, maar daar kon Haley niets aan doen en hij had toch maar mooi de hoofdrol te pakken.

Artificial Intelligence
In Stephen Spielbergs sciencefictionfilm Artificial Intelligence (2001), vanavond te zien op RTL 7, draait het ook om hem. Hij speelt een geadopteerd robotjongetje met menselijke gevoelens. Net als in The Sixth Sense weet hij de aandacht van begin tot eind gevangen te houden.

Advies ouders
Na dit kassucces maakte hij, op aanraden van zijn ouders, eerst zijn schoolopleiding af en volgde theaterlessen. Sinds vorig jaar staat hij weer in de schijnwerpers.

Acteerwerk
Op Broadway acteerde Haley, als gauwdief, in het stuk American Buffalo. In de nieuwe, op feiten gebaseerde speelfilm Truth and Treason speelt hij een Duitse jongen in de Tweede Wereldoorlog die Adolf Hitler uit de weg wil ruimen.

Reageren