Half uur extra Lost

6 mei 2010 14:28 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De makers van Lost kwamen op de valreep tijd tekort om het verhaal in de laatste aflevering af te ronden. Het slot van de serie duurt daarom een halfuur langer dan gepland, en zal worden uitgezonden tijdens wat nu al het 'Lost-weekend' wordt genoemd.

Voor de finale van de serie zijn er zoveel cruciale scènes geschoten dat de makers ervoor hebben gekozen de aflevering, die al twee uur zou duren, te verlengen met nog eens een half uur.

ABC, de zender waarop de finale zal worden uitgezonden, is hiermee akkoord gegaan. Het lokale nieuws dat normaal in de programmering staat, zal eenmalig moeten wijken voor de aflevering van Lost waar fans halsreikend naar uitkijken.

Lost-weekend
Eerder berichtte Televizier al dat ABC rond de laatste aflevering van Lost op zondag 23 mei vijf uur zou besteden. Dat is inmiddels dus een halfuur langer.

Voor de finale wordt er op zes seizoenen Lost teruggeblikt in een twee uur durende special. Daarna komt de aflevering zelf, die twee en een half uur zal duren. De avond eindigt met een speciale aflevering van de Late Night Show van Jimmy Kimmel... die eenmalig is omgedoopt tot Aloha To Lost.

Bovendien wordt op de zaterdagavond voor de laatste aflevering de twee uur durende pilot nogmaals uitgezonden. In totaal wordt zeven en een half uur besteed aan het slot, waardoor nu al van een Lost-weekend wordt gesproken.

'Amen.'
Over de finale is inmiddels ook bekend dat er compleet nieuwe decors moesten worden gebouwd, zo vertelde uitvoerende producent Damon Lindelof aan The Hollywood Reporter.

Vooralsnog blijft de laatste aflevering met mysterie omhuld. Wel is inmiddels bekend dat de aflevering daadwerkelijk af is. Uitvoerende producenten Cuse en Lindelof hebben na de post-productie hetzelfde bericht op Twitter achtergelaten: "We zijn klaar. Amen."

Meer over