Halina Reijn wil dik zijn

Halina Reijn heeft het wel gehad met het vasten. Voor haar rol in de film Isabelle moest de actrice zich de afgelopen weken uithongeren.

De beelden van haar figuur staan op haar netvlies gebrand. "De regisseur heeft mij twee foto's laten zien van mij in mijn blootje. De ene is genomen toen ik op mijn 'dikst' was, de ander op mijn magerst. Het contrast is choquerend en ik kan niet ophouden naar de beelden te staren", zegt de actrice in het AD.

Ballon
Zaterdag mag Halina haar dieet laten vallen. "Vandaag vond ik een e-mail van de diƫtiste met het langverwachte opbouwschema. Als je zo lang zo weinig eet, moet je blijkbaar heel voorzichtig weer beginnen met meer voedsel, anders blaas je op tot een grote ballon", zegt Reijn.

Aggressieve buien
Toch is Halina niet helemaal blij met het einde van haar dieet. "Dat betekent het einde van de draaiperiode en ik wil nog niet naar huis", zegt de actrice. "Ondanks alle ontberingen, mijn agressieve buien, het sporten en het emotionele acteren heb ik mij gehecht aan deze groep mensen en zie ik op tegen de realiteit van Nederland."

De actrice heeft nu veel zin in een nieuwe rol. "Iets met een mollige vrouw die alleen maar grappen maakt", grapt ze.

Reageren