Halve finale Songfestival (1): België

Dinsdagavond was het tijd voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Een weinig spannende uitzending leidde er uiteindelijk toe dat België zich wist te plaatsen voor de finale van het 'ESF'.

De Belgische act, zanger Tom Dice met het nummer Me And My Guitar, kreeg genoeg stemmen om zaterdag terug te mogen komen.

Opvallend is de overwinning voor onze zuiderburen zelf wel: België stond voor het laatst in 2004 in de finale van het festival.

Verwacht
De rest van de halve finale bestond vooral uit verwachte uitkomsten. De favorieten Servië, IJsland, Portugal en Griekenland gingen gemakkelijk door naar de finale. België, ook een van de kanshebbers, dus ook.

Enige onenigheid ontstond over Rusland. Het publiek in de zaal was het oneens met de keuze van kijkers en jury om Rusland door te sturen: de uitslag van het land werd met boegeroep ontmoet.

Ahh
Sympathie was er voor Finland en Slowakije; ondanks een grote fanschare kregen de kandidaten niet genoeg stemmen. Zij zullen de finale dus niet meemaken.

Van de halve finalisten zijn na dinsdag Moldavië, Rusland, Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Portugal, Wit-Rusland, Servië, België, IJsland en Albanië door naar de finale van zaterdag.

Komende donderdag zingt Sieneke voor Nederland de sterren van het draaiorgel.

Reageren