Halve finales KNVB live bij Veronica

Volgende week zijn de halve finales van de KNVB Beker live te zien bij Veronica. Ajax, FC Twente, FC Utrecht en RKC Waalwijk wisten zich te plaatsen bij de laatste vier in het bekertoernooi. De loting koppelde Ajax aan de laatst overgebleven club uit de Jupiler League in het toernooi, RKC Waalwijk.

De andere halve finale gaat tussen FC Twente en FC Utrecht, waarbij de landskampioen kan rekenen op het thuisvoordeel.

De weg naar de finale ligt open voor de club uit Amsterdam die in de halve finale eerste divisionist RKC Waalwijk treft. Komend weekend wacht de Ajacieden echter nog een zware beproeving; de cruciale topper tegen PSV. RKC Waalwijk doet het goed in de Jupiler League en zal er alles aan doen om de finale te bereiken.

Bekertitel
Een dag eerder nemen FC Twente en FC Utrecht het tegen elkaar op in Enschede. De statistieken zijn in het voordeel van FC Twente die in eigen huis 24 keer gewonnen heeft van FC Utrecht, tegenover zeven keer winst voor de club uit Utrecht. FC Utrecht heeft in de tweede seizoenshelft echter nog geen wedstrijd verloren in de Eredivisie en zal dan ook alles op alles zetten om deze reeks in de bekerstrijd door te zetten. De winnaars van beide duels staan op zondag 8 mei tegenover elkaar in De Kuip in Rotterdam om te strijden voor de bekertitel.

De halve finales worden komende woensdag en donderdag gespeeld en zijn vanaf 20.30 uur live te zien bij Veronica.

Reageren