Hannibal Lecter slaat toe op tv

Het zou heel goed kunnen dat Dexter Morgan binnenkort niet de enige seriemoordenaar op tv is. Dexter krijgt concurrentie van Hannibal Lecter.

In Amerika wordt namelijk druk gewerkt aan een televisieserie over de slechterik. Hannibal Lecter werd natuurlijk door Anthony Hopkins gespeeld in Silence of the Lambs. Hij was de griezel die FBI-agente Clarice Starling (Jodie Foster) in 1991 de stuipen op het lijf joeg. De kannibaal die graag een glaasje Chianti nuttigde bij een menselijke lever, werd in Amerika zelfs verkozen tot grootste filmschurk aller tijden. En de film leverde ook nog eens vijf Oscars op

Hoofdrol
Het is nog niet bekend wie rollen krijgen in de serie, maar dat Anthony Hopkins de hoofdrol gaat vertolken, is onwaarschijnlijk. De acteur is nu 75 jaar dus de kans is groot dat een ander zijn plek als Hannibal zal innemen. Wel is duidelijk dat Bryan Fuller de serie maakt. Hij is de man achter de superheldenserie Heroes en het minder succesvolle Pushing daisies. 

Mentalist
Hoe de serie er precies uit gaat zien, weten we nog niet, maar waarschijnlijk lost een heldhaftige politieman elke week misdrijven op, terwijl hij ondertussen jacht maakt op de legendarische seriemoordenaar. Een beetje zoals The mentalist, maar dan iets minder luchtig.  

Reageren