Hans: 'Rad van fortuin verfrissend'

Hans van der Togt was woedend toen hij niet werd gevraagd als presentator voor de nieuwe serie van Het rad van fortuin. In de radioshow van Ruud de Wild was hij maandagochtend een stuk relaxter: "Ik vond het leuk, lekker verfrissend."

RTL bestaat twintig jaar en daarom worden diverse oude programma’s van de plank gehaald. Afgelopen zondag gingen we terug in de tijd met Het rad van fortuin. Nostalgie op RTL 4, maar zónder Hans van der Togt.

Hier was de oud-presentator allesbehalve blij mee. Leontine Borsato was namelijk wél weer van de partij om de bordjes om te draaien. De presentatie was deze keer in handen van Carlo Boszhard.

Respectloos
Hierover zei Hans eerder in RTL Boulevard: "Ik vind het op zijn zachtst gezegd zeer onbeleefd en respectloos dat ik hierin totaal word genegeerd. Zonder mij in kennis te stellen hebben ze ervoor gekozen om Carlo het te laten doen; alsof hij geen andere programma’s heeft."

Sportief
Desondanks heeft Hans met plezier naar de eerste aflevering gekeken, zo zei hij in de Q-ochtendshow: "Ik vond het leuk, lekker verfrissend. Het was allemaal in een wat moderner jasje gestoken, het ging wat sneller."

Hans liet zich ook positief uit over zijn collega, maar vreesde wel voor een 'overkill' aan Carlo Boszhard. Hierover zei hij: "Op zich deed Carlo het prima, uitstekend. Hij is een prima man op die plek. Ik vind het alleen wel erg veel Carlo Boszhard op dit moment op RTL 4."

Comeback
In de eerste aflevering probeerden Lieke van Lexmond, Peter van der Vorst en Yes-R zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Lezen & Schrijven. De comeback van Het rad van fortuin trok zondag bijna 800.000 kijkers.

Reageren