Hans Dorrestijn presenteert vogelprogramma bij Omroep MAX

Hans Dorrestijn krijgt een eigen televisieprogramma over vogels. De cabaretier gaat samen met vogelkenner Nico de Haan voor Omroep MAX op pad.

Omroep MAX directeur Jan Slagter vertelt vandaag in het Algemeen Dagblad dat het programma Baardmannetjes heet. Nico en Hans zullen wel veel geduld moeten hebben, want zeldzame vogeltjes laten zich niet elke minuut van de dag zien. Het duo zoekt verscholen in een klein tentje of een camper naar de vogels.

Hans Dorrestein

De cabaretier, die bekendstaat om zijn zwartgallige humor, is een echte vogelkenner. In 2007 bracht hij z'n eigen Vogelgids uit en in DWDD vertelde hij geregeld over zijn liefde voor vogels. In 2012 schreef de cabaretier een lofzang op de Wielewaal in het boek Dudeljo.

Nico de Haan

Zijn collega-presentator is de 66-jarige Nico de Haan, één van Nederlands grootste vogelkenners. Hij was in de jaren 80 vaak te horen in het VARA radio-programma Vroege Vogels. Later presenteerde hij onder andere Natuurlijk Nico en Bosch, Beuk & Haan.

Jan Slagter blijft bezig. Ongeveer elke dag komt de MAX-directeur met nieuwe programma's die binnenkort bij zijn omroep te zien zijn. Zo komt MAX in de zomer met Heel Nederland Kijkt Sterren en krijgen Heer en Meester en Dokter Deen een nieuwe seizoen.

Reageren