Hans dronk tijdens opnames

20 oktober 2009 10:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Dat Hans van der Togt van een borrel houdt, is algemeen bekend. Maar dat hij zelfs dronk tijdens de opnames van het Rad van fortuin, was jarenlang een goed gehouden geheim.

In het blad LINDA, dat woensdag 21 oktober (morgen) uitkomt, vertelt de voormalig Rad van fortuin-presentator openhartig over zijn drankgebruik tijdens het presenteren van de spelshow.

Verslaafd
In een interview met Nieuwe Revu gaf Hans twee jaar geleden al toe een zware roker én alcoholist te zijn. "Natuurlijk ben ik een alcoholist. Als je drie glazen per dag drinkt, ben je volgens de officiële norm verslaafd. Ik ben nu eenmaal gék op drank."

Wodka-jus
Hans vertelt in deze editie van LINDA dat alcohol de enige manier was om vrolijk te blijven tijdens de tv-opnames. "Onder mijn presentatiedesk stond altijd een flink glas wodka-jus. Telkens als een kandidaat een zwengel aan het rad gaf, nam ik buiten het oog van de camera een slok."

Bergafwaarts
Na bijna tien jaar Rad van fortuin liep de carrière van Hans in 1998 abrupt ten einde. Daarna ging het bergafwaarts met de presentator: hij kwam zonder werk te zitten, zijn relatie ging uit, hij dronk veel en was erg eenzaam.

Tegenwoordig gaat het gelukkig weer wat beter met Hans. Hij is druk bezig met zijn theatercarrière en daarnaast presenteert hij elke donderdag het radioprogramma de ochtend op Radio Noord-Holland.

Meer over