Hans Kraay jr. wil eerlijke tv met strijd

Hans Kraay jr. keerde onlangs terug bij het populaire voetbalpraatprogramma Voetbal International op RTL 7. Eens per maand mag de SBS-presentator weer aanschuiven bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Die terugkeer kwam als een grote verrassing.

Hans, het leek uitgesloten dat je als SBS 6-gezicht ooit nog zou verschijnen in Voetbal International. En nu zit je er ineens weer.

"Ik heb SBS gevraagd of ze me dit wilden gunnen. De afgelopen tijd is er veel scheefgelopen tussen RTL en SBS, maar nu mag ik eens in de maand bij VI zitten. Op die manier blijf ik toch nog een SBS-gezicht. Ik heb nu in elk geval voor anderhalf jaar toestemming."

Blij?

"Heel blij. ik wilde per se door bij SBS, maar VI heeft me in het verleden zoveel plezier gegeven. Dat programma is echt een uitje. Er is chemie tussen Wilfred, René, Johan en mij. Er wordt niets voorbereid, niemand acteert en het is sporttelevisie die ook vrouwen aanspreekt. Maar laten we mijn terugkeer vooral niet groter maken dan hij is. Zonder mij is het de afgelopen acht maanden ook prima gegaan met de heren."

Zijn Wilfred, René en Johan ook blij?

"Ze zeggen van wel, maar ik geloof er niks van. Ik verheug me in ieder geval op eerlijke televisie met strijd. Maar laat nou niemand denken dat Rambo eens in de maand langs komt. Ik kom gewoon op visite, meer niet."

De rest van dit interview met Hans Kraay jr. leest u in Televizier 13, dinsdag in de winkel.

Lees ook de column van Joep van Deudekom over Hans: Psychologie Van De Koude Grond

Reageren