Hans van der Togt: ‘Ik wil een sociale drinker worden’

De alcoholverslaafde Hans van der Togt kwam er in de afkickkliniek achter dat hij prostaatkanker heeft. Nu vecht hij tegen de ziekte en zijn verslaving.

"Ik drink nu niet en dat wil ik in elk geval een halfjaar volhouden", vertelt de strijdbare presentator aan het AD. "Daarna ga ik trachten een sociale drinker te worden, maar volgens alle psychologen en hulpverleners die me onder handen hebben genomen is dat een slecht idee. Dat moet ik tegen die tijd dus nog maar even bekijken."

Hans van der Togt is een ander mens

Televizier meldde al eerder dat er blaaskanker was vastgesteld bij Hans van der Togt en de presentator is naar eigen zeggen flink verandert door zijn verslaving en ziekte. "Ik sta nu veel bewuster in het leven. Doordat ik niet meer drink, heb ik veel meer energie en kijk ik positiever tegen het leven aan. Ik durf zaken eindelijk echt aan te pakken." En dat blijkt, Van der Togt heeft zijn huis opgeknapt en is inmiddels door sporten 15 kilo afgevallen. “Het klinkt nu raar uit mijn mond, maar ik zit beter in mijn vel dan ooit”, aldus Van der Togt.

Reageren