Hans van der Togt terug op tv

De wereld wordt weer een stukje leuker nu dinsdag bekend is geworden dat niemand minder dan Hans van der Togt weer terug op tv komt. De coryfee wordt omroeper bij Comedy Central.

Roddelkoning Albert Verlinde wist het nieuws dinsdagmorgen in de show van Q Music-dj Ruud de Wild als eerste te brengen. Comedy Central bevestigde het nieuws later met een persbericht.

Geen grap
Vanaf één april (inderdaad) is Hans weer dagelijks te zien bij de zender die zich voornamelijk bezig houdt met het uitzenden van grappige programma's.

Volgens Hans zelf is het géén grap, zo tekent RTL Boulevard op: "Ja, het gaat weer gebeuren. Het is echt geen grap. Ik heb een contract getekend voor een jaar en de eerste opnames zijn al achter de rug."

Hans: "In de afgelopen negen jaar heb ik de camera's en de aandacht stiekem toch wel een beetje gemist. Daarnaast vind ik komedies op televisie gewoon heel erg leuk. Comedy Central biedt daarin toch een uniek platform en ik vind het enig dat ze mij hebben benaderd."

Omroeper
De komst van Hans van der Togt is verrassend maar zeker niet vreemd. "Ten tijde van een recessie, hebben mensen juist behoefte aan gezelligheid en herkenning. De doelgroep van Comedy Central, voornamelijk in de leeftijdsgroep 30 en ouder, herkennen in Hans van der Togt een gezicht van vroeger", aldus General Manager Comedy Central North Maurice Hols.

Hans heeft aan het werk als omroeper zijn bekendheid te danken. Hij vervulde de taak voor de Avro in de jaren zeventig en tachtig. Later werd Van der Togt presentator van het programma Rad van fortuin totdat het RTL-programma plots stopte in 1998. De laatste jaren was Hans ook acteur. Hij zal zijn werk als omroeper blijven combineren met zijn werk voor het toneel.

Reageren