Harry's grote verdriet

Om de blues met overtuiging te kunnen vertolken, moet je geestelijk door een diep dal zijn gegaan. Vooral eenzaamheid en liefdesverdriet doen het goed. Harry 'Cuby' Muskee (67) schreef zijn beste liedjes in de jaren zestig toen zijn vriendinnetje, Miep Huisman, de verkering had uitgemaakt.

In de documentaire Cuby and the blizzards - 40 jaar de blues vertelt de Drentse zanger over die zowel dramatische als inspirerende periode uit zijn leven. De band was destijds nationaal en internationaal een begrip.

Elpees
Harry en de zijnen maakten een aantal gedenkwaardige elpees
(Desolation, Groeten uit Grollo) en toerden met grootheden als Van Morrison, John Mayall, Alexis Korner en Eddie Boyd.

Gekruide verhaal
In de film van Léon Verkade en Flip van der Enden, eerder uitgezonden in juli 2007, komt de hele geschiedenis van C+B voorbij aan de hand van archiefopnamen en interviews. Harry Muskee en gitarist Eelco Gelling praten het met sex, drugs en rock-'n-roll gekruide verhaal aan elkaar.

Bluesroots trouw
Wijlen Herman Brood (pianist in de gloriejaren), Jules Deelder (fan), Johan Derksen (ex-manager) en ook de bewuste Miep Huisman halen herinneringen op. Een dezer dagen brengt de groep, nog grotendeels spelend in de oude bezetting, een nieuw cd-album uit: Cat's Lost. Thema: de eenzaamheid van een muzikant op reis. Cuby blijft zijn bluesroots trouw.

Reageren