'Hart van Nederland niet rigoureus op de schop'

De laatste tijd gonst het van de geruchten dat het SBS-programma 'Hart van Nederland' rigoureus op de schop gaat. Er zouden plannen zijn om alle presentatoren en presentatrices op straat te zetten. Om alle speculaties de kop in te drukken, heeft SBS 6 nu een persbericht verstuurd waarin duidelijk wordt gemaakt hoe het écht zit.

Georgette Schlick, CEO van SBS Broadcasting, spreekt de berichtgeving met klem tegen: "Hart van Nederland is een van de belangrijkste programma's van SBS 6 en daar zijn we heel zuinig op. Ook wil ik benadrukken dat de huidige presentatoren van Hart van Nederland op dit moment niet ter discussie staan."

Vlaggenschip SBS
Met deze woorden wil Schlick duidelijk maken dat van een overhaaste metamorfose, zoals wordt gesuggereerd, geen sprake is. "Hart van Nederland is en blijft het vlaggenschip van SBS 6. Niet noor niets brengen we al ruim 16 jaar het kleine en grote nieuws in de Nederlandse huiskamer. Dagelijks schakelen er meer dan een miljoen mensen in. Die kijkers en dat succes koesteren we."

Breder publiek
Schlick beaamt dat net als de gehele zender ook Hart van Nederland onderwerp is van gedegen onderzoek. "We willen graag een nog breder publiek aantrekken met onze dagelijkse nieuwsuitzendingen. Op welke wijze zijn we nu aan het onderzoeken, maar vanzelfsprekend wel met behoud van datgene wat het programma al zo lang succesvol maakt. Dit traject zal naar verwachting begin van de zomer zijn afgerond."

 

Reageren