Hawaii Five-O krijgt extra promotie

Een remake van de enkele decennia geleden al erg populaire serie Hawaii Five-O krijgt in de Verenigde Staten bijzondere extra promotie: in de vorm van een kijkerspubliek van vele tientallen miljoenen mensen.

De binnenkort ook in Nederland (op Veronica) uitgezonden serie doet het in de VS al erg goed. Maar zender CBS heeft er zoveel vertrouwen in dat de serie een bijzonder eenmalig extra uitzendtijdstip krijgt: vlak na de halve finale van de nationale rugbycompetitie. Er is ieder jaar maar één serie die die eer te beurt valt.

Miljoenen
Die halve finale, de AFC, is niet zomaar een rugbywedstrijdje: er kijken gemiddeld om en nabij de 60 miljoen mensen naar. Dat is niet voor niks: de winnaar van de AFC halve finale gaat door naar de NFL finale, een van de best bekeken tv-programma's van de Verenigde Staten (meer dan honderd miljoen kijkers).

Aandacht
Een serie die na afloop van de halve finale uitgezonden wordt, kan dus van één ding zeker zijn: bakken gratis reclame en een flinke stijging in het aantal kijkers in daarop volgende uitzendingen. Dat is iets dat het nieuwe Hawaii Five-O niet echt nodig heeft (gemiddeld 10 tot 13 miljoen kijkers) maar wat voor adverteerders op CBS natuurlijk een leuk vooruitzicht is.

Nederland Five-O
Hawaii Five-O is vanaf 17 januari ook in Nederland te zien, bij Veronica. De zender heeft de serie op prime time om 20.30 uur geprogrammeerd, wat aangeeft dat men er ook daar hoge verwachtingen heeft.

In 2010 werd de serie The Mentalist al na afloop van de AFC halve finale uitgezonden.

Televizier
Televizier besteedt in editie 3 (vanaf dinsdag 11 januari in de winkel en bij abonnees op de mat) aandacht aan Hawaii Five-O! De serie wordt besproken en acteurs komen aan het woord. Mis het niet!

 

Reageren