Hawthorne nieuwe dramaserie NET 5

Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, vertolkt de hoofdrol in de nieuwe NET 5-ziekenhuisserie Hawthorne. De serie is vanaf 3 januari elke maandag om 21.30 uur na Private Practice te zien.

Jada speelt Christina Hawthorne, die in het Richmond Trinity ziekenhuis de leiding over een groep verpleegkundigen heeft. Ze leeft voor haar werk en doet er alles aan om haar patiënten en collega’s te helpen.

Leven
Christina leeft voor haar werk en gaat tot het uiterste voor haar patiënten. Dit wordt haar niet altijd even makkelijk gemaakt door arrogante artsen, strenge ziekenhuisregels en budgetten die aangesnoerd worden.

Op persoonlijk vlak heeft Christina het nodige te verduren gehad. Haar man is overleden aan kanker en sinds die tijd staat ze alleen voor de opvoeding van haar rebelse tienerdochter Camille (Hannah Hodson). Hoewel Christina de dood van haar man nog niet geheel heeft verwerkt, trekt de knappe arts Dr. Tom Wakefield (Michael Vartan) haar aandacht.

Collega's
De groep verpleegkundigen waar Christina leiding aan geeft, bestaat onder andere uit haar beste vriend Ray (David Julian Hirsh). Hij is een van de weinige mannelijke verpleegkundigen en droomt ervan om dokter te worden.

Ray is heimelijk verliefd op de mooie verpleegkundige Candy (Christina Moore). Bobbie (Suleka Mathew), de beste vriendin van Christina, is in het verleden haar been op vervelende wijze krijtgeraakt.

De groep gecomplementeerd door Kelly (Vanessa Lengies), de jongste en minst ervaren van het stel. Christina ziet haar collega’s als familie en gaat door het vuur voor hen, zelfs als dit betekent dat ze af en toe het protocol moet schenden.

Jada Pinkett Smith
Jada Pinkett Smith is als actrice in meerdere films te zien. Zo speelt ze onder andere een rol in The Nutty Professor, Scream 2, The Women en The Matrix Revolutions. Ook is Jada zij aan zij met haar man Will Smith in de film Ali te zien.

In de film Madagascar is ze als de stem van Gloria te horen. Jada heeft ook haar eigen productiebedrijf. Zij zijn deels verantwoordelijk voor de productie van Hawthorne.

Reageren