Hebben de boeren juist gekozen?

4 februari 2014 14:34 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Kozen Wim, Jos, Alette, Johan en Jan voor de juiste partner of hebben ze er een potje van gemaakt. Relatie-expert Monica Wardernaar geeft haar mening.

Monica Wardenaar is schrijfster van het boek: Kijk, helemaal jouw type. Daarin doet ze uit de doeken hoe je aan iemands uiterlijk kan zien of hij bij je past. Ze paste haar methode op ons verzoek ook toe op de boeren van Boer Zoekt Vrouw. En de uitkomsten zijn verrassend. Monica: „Wim had voor Janne moeten kiezen.”

 

Wim en Evelyne

Boer Wim koos voor Evelyne en liet Janne gaan. Een verkeerde keuze volgens het systeem van Monica.
„Wim heeft te veel met zijn hoofd gekozen. Hij vond Janne het knapst en meest sexy, maar hij dacht dat Evelyne zich het meest zou thuisvoelen in Tanzania. Daar was hij vanaf het begin mee bezit. Daar heeft hij op gekozen. Op het eind proostte Evelyne ook op Tanzania en niet op 'ons'. Wim en Evelyne zijn net geen match, het voelt een beetje ongemakkelijk als je naar ze kijkt. En toen ze op dat mooie uitkijkpunt zaten, hadden ze het over alles, behalve over zichzelf. Ik denk dat de relatie uiteindelijk niet zal slagen. Ze zijn allebei ruimtegevende types en daarom kunnen ze het goed met elkaar vinden, maar op de lange termijn gaat het lastig worden.”

Alette

Alette koos niet en bleef alleen achter op Bonaire met haar geiten. Maar er is nog hoop.
„Alette is bang om een relatie aan te gaan en ze laat haar gevoelens niet zien. Patrick en Jan zijn precies hetzelfde. Je zag wel een duidelijke aantrekkingskracht tussen Alette en Patrick die heel erg ruimtegevend is. Alette was ook geëmotioneerd bij het afscheid, maar ze heeft nu eenmaal heeft heel erg behoefte aan haar eigen ruimte. Ze is bang, en dan durf je niet. Meedoen aan Boer Zoekt Vrouw is niks voor deze types, ze doen het beter in de luwte. Als Patrick iets assertiever was geweest, dan had Alette misschien wel gedurfd. Misschien dat het -nu de camera's weg zijn- wel kan lukken.”

Jos en Saskia

Jos koos voor Saskia. Helemaal goed volgens Monica.
„Zij zijn elkaars maximale aantrekking. Zij passen wat betreft uiterlijk ook bij elkaar. Voor de meeste mannen was de blonde Leonie misschien aantrekkelijker, maar voor Jos niet. Mannen die een vrouw alleen kiezen op basis van uiterlijk maken dan ook vaak de verkeerde keuze.”

Johan en Ingrid

Boer Johan is helemaal in zijn nopjes met kleine Ingrid. Al had grote Ingrid een betere keuze geweest volgens Monica.
„Johan wil een vrouw naast zich en heeft gekozen voor eenzelfde soort type als hij zelf is. Ze zijn allebei ruimtegevend, dus deze match kan best. Het wordt geen gepassioneerde relatie, maar ze zullen het wel goed met elkaar uithouden omdat ze het zelfde zijn. Bij het eten bestelde Ingrid voor Johan en dat vond hij prima. Toen Johan naar huis wilde op de citytrip had Ingrid daar geen problemen mee: 'wat jij wil'. Dit wordt een passieve relatie. Ja, Johan was inderdaad heel gelukkig met Ingrid, maar hij had nooit een vrouw gehad, dus dan is dit al superleuk.”

Jan

De vrouwen van boer Jan holden weg uit Canada en lieten hem achter met zijn kippen.
„Sneu, maar het was een beetje te verwachten. Judith paste het best bij hem, maar Jan was te passief, afstandelijk en saai voor haar. Dat zei ze ook op het einde: 'Jij doet alles wat ik wil'. Jan zegt dat hij iemand zoekt met pit maar ik denk dat hij beter af is met een passief type zoals hij zelf is.”

Meer over