Heerlijk eerlijk Heertje

Bij Televizier bellen we regelmatig naar BN'ers om hun het hemd van het lijf te vragen over hun nieuwe programma of serie. Dat was ook het geval bij Heerlijk eerlijk Heertje, maar het interview dat onze redacteur had met Raoul Heertje liep toch even iets anders dan gewoonlijk...

Door Roy Timmerman

Dag, met Roy van Televizier.

"Hallo, met Raoul Heertje, vind je het erg als ik dit gesprek opneem?"

Euh...

"Het is voor het programma, we verzamelen van alles en dan kijkt de eindredacteur of het bruikbaar is."

Ach, waarom niet. Maar over je nieuwe programma, zullen we eens beginnen met de titel?

"Heerlijk eerlijk Heertje. Hahahaha. Zo'n titel kan gewoon niet natuurlijk. Het slaat nergens op, ik moet er ook steeds om lachen als ik het uitspreek. Ik kan wel een heel lulverhaal ophangen waarom het past bij het programma, maar dat is achteraf verklaren. Dit was de enige titel die beklijfde. Vrienden zeggen het ook: 'Raoul, dit kan echt niet'. Heerlijk eerlijk Heertje, hahahaha."

Wat kunnen we eigenlijk verwachten?

"Het wordt een interviewprogramma met drie gasten. Maar het kan er ook één zijn als die heel interessant blijkt. Het gaat om mensen die mij intrigeren en fascineren. Bijvoorbeeld minister Donner, een interessante, intelligente man. Als ik hem in de Tweede Kamer bezig zie, dan meen ik een constante worsteling te zien. Hij denkt veel verder vooruit dan de rest. Maar het wordt geen standaard talkshow hoor, ondertussen vraag ik ook andere mensen te helpen bij de gesprekken. Of ik gebruik een fragment uit dit bandje."

We kennen je vooral als de man van de grappen en grollen, is dit de andere kant van Raoul Heertje?

"Nee, helemaal niet, het wordt van alles wat. Ik heb geen vast plan om diepzinnige gesprekken te houden en ik kan waarschijnlijk ook vaak de verleiding niet weerstaan iets grappigs te zeggen. Maar het gaat over mijn fascinaties, gesprekken die ik wil voeren. Natuurlijk, in Dit was het nieuws maak ik vooral grappen, al zeg ik vaak ook serieuze dingen, maar die beklijven blijkbaar niet zo... Het is zeker niet bedoeld om gasten af te branden, ze zijn absoluut geen figurant in de Raoul Heertje-show."

Moeten we verder nog iets weten?

"Wacht, ik heb hier het persbericht voor me. Er staat dat de website http://www.heerlijkeerlijkheertje.nl/ al vanaf half december actief is. Daar kunnen mensen meepraten over het programma. Ook komen er wellicht items die wel opgenomen zijn, maar waar geen tijd voor is in het programma. Zoals dit gesprek bijvoorbeeld!"

Reageren